Výsledek hledání pro výraz
E-mail info@espressoservis.cz  Telefon +420 723 375 670
Vyberte si kategorii
    Menu Zavřít
    RSS

    Blog

    Kdy je ideální čas na kávu
    Komentáře (0) Kdy je ideální čas na kávu
    Káva je pro mnohé z nás součástí dne. Milujeme její chuť i vůni a evokuje v nás chvíle pohody a odpočinku. Spojuje nás s rodinou, přáteli i obchodními partnery a dokáže nás propojit i se zcela neznámými lidmi. Kdy je ten nejlepší čas na kávu?
    Komentáře (0) Jak pravidelná péče o kávovar zlepší chuť kávy
    Vyčištěný kávovar vám dopřeje větší potěšení z šálku kávy. Zatočte s usazeninami vodního kamene, bakteriemi i plísní v pákovém i automatickém kávovaru. Pouze pravidelným a důkladným vyčištěním lze dosáhnout hygienického stavu kávovaru.
    Káva a obsah kofeinu. Čím je dáno množství kofeinu v kávě?
    Komentáře (0) Káva a obsah kofeinu. Čím je dáno množství kofeinu v kávě?
    Káva a kofein jsou často diskutovaným tématem. Ať už účinky kofeinu kvitujete s povděkem, anebo byste se jim třeba kvůli nespavosti raději vyhnuli, podívejte se s námi na to, jaké hlavní faktory určují obsah kofeinu v kávě.
    Pijete kávu bez mléka? Základem úspěchu je poctivé espresso
    Komentáře (0) Pijete kávu bez mléka? Základem úspěchu je poctivé espresso
    Pokud v kavárně při pohledu do nápojového lístku tápete v názvech kávy, přiblížíme vám v tomto článku rozdíly v typech černé kávy, jejímž základem je kvalitní espresso.
    Milujete kávu s našlehaným mlékem?
    Komentáře (0) Milujete kávu s našlehaným mlékem?
    Pokud milujete kávu s našlehaným mlékem do hedvábné pěny, asi si rádi vychutnáte cappuccino, espresso macchiato, latté macchiato, café latté nebo flatwhite. Podívejme se na to, v čem se tyto nápoje liší a na jakou kávu v šálku se můžete těšit.
    Jak správně připravit espresso
    Komentáře (0) Jak správně připravit espresso
    Kvalitní espresso charakterizuje karamelová barva, jemná pěna, vyvážená chuť a plná vůně. Italské espresso je nejoblíbenější nápoj na světě. Připravte si ho doma stejně jako profesionální barista. Caffè espresso má předepsaný způsob přípravy.
    Komentáře (0) Proč není espresso jako espresso?
    Dát si po ránu šálek kávy, to je nejlepší možný start dne. Opravdoví milovníci tohoto nápoje však ví, že cesta k dobrému espressu začíná v obchodě, respektive v pražírně. Přečtěte si, proč nekupovat kávu v supermarketu a proč se nebát zatracované Robusty.
    Komentáře (0) Čištění kávovaru byste neměli podceňovat

    Víte, proč nepodceňovat čištění kávovaru a jak na to?

    Doby, kdy Čechům stačil po ránu turek přelitý vroucí vodou, už jsou pomalu pryč. Dnes (prý i díky koronaviru) mnohem víc lpí na kvalitě a domů si pořizují automatické a pákové kávovary, džezvy, moka konvičky a v neposlední řadě i čerstvou kávu....

    ★★★★★
    ★★★★★
    ★★★★★
    ★★★★★
    ★★★★★
    ★★★★★
    ★★★★★
    ★★★★★