Výsledek hledání pro výraz
E-mail info@espressoservis.cz  Telefon +420 723 375 670
Vyberte si kategorii
    Menu Zavřít
    Zpátky na všechny

    Jak pravidelná péče o kávovar zlepší chuť kávy

    Vyčištěný kávovar vám dopřeje větší potěšení z šálku kávy. Zatočte s usazeninami vodního kamene, bakteriemi i plísní v pákovém i automatickém kávovaru. Pouze pravidelným a důkladným vyčištěním lze dosáhnout hygienického stavu kávovaru.

    Hygiena a zdraví

    K množení bakterií a plísní přispívá vlhkost a teplo, navíc se v zařízení ukládají kávové oleje a zbytky kávy. V neudržovaném přístroji může být stejné množství choroboplodných zárodků jako odpadu. To se projeví na vašem žaludku i zdraví.

    Kvalita a chuť kávy

    Zbytky kávových olejů časem ztuhnou a káva získává hořkou chuť. Kvalita a chuť kávy se mění i díky usazeninám vodního kamene a znečištění stroje. Dlouhodobě nečištěná jednotka mléčné pěny změní kvalitu mléčné pěny, konzistenci i chuť.

    Životnost kávovaru

    Pokud se kávovar pravidelně nečistí a neodvápňuje, časem z přístroje slyšíte hlasitější zvuky a ovlivní to i výkon kávovaru. Trysky se ucpou, vedení poškodí a celé zařízení se může i zlomit. Pravidelné čištění přístroje prodlouží jeho životnost.

    Vyčistěte celý kávovar

    Kromě odvápnění je nutné čištění jednotky mléka, spařovací jednotky, odkapávací misky, nádoby na kávovou sedlinu i nádrže na vodu. Nádržku na vodu po omytí osušte a nechte do rána oschnout, než ji naplníte znovu vodou. Odkapávací misku i nádobu na sedlinu vytřete do sucha, ať se v nich netvoří plísně.

    Pozor na mikroorganismy a řasy

    nádržce na vodu se mohou vytvořit usazeniny vodního kamene, které tvoří živnou půdu pro všechny druhy mikroorganismů a tvorbu řas. Automatický kávovar umístěte vždy mimo dosah přímého slunečního záření za okny kuchyně.

    Jak čistit spařovací jednotku

    Pokud máte plně automatický kávovar s odnímatelnou spařovací jednotkou, 1x denně či týdně ji vyjměte a opláchněte pod tekoucí vodou bezčisticíchprostředků, ať se odstraní všechny zbytky mleté ​​kávy. Nechte ji přes noc uschnout. Aspoň 1x za měsíc přístroj odvápněte dekalcifikačním prostředkem.

    Jak čistit mléčný systém

    Pokaždé, když si připravíte kávu s mlékem, propláchněte mléčný systém. Trysku a hadici propláchněte horkou vodou a párou. Rozeberte jednotku mléčné pěny a proveďte zbytek čištění podle návodu k obsluze. Využijte čističe mléčných cest, aby se uvolnily veškeré tvrdé zbytky mléka a mléčné bakterie.

    Servis a údržba kávovarů

    Na vyčistění míst, na která se při běžné údržbě nedostanete, využijte 4x do roka servis, minimálně 2x ročně. Čištění profesionálními přípravky na nedostupných místech zajistí výbornou kvalitu a chuť kávy i životnost kávovaru. Technik seřídí kávovar na vámi používanou kávu a prověří těsnost vodního systému.

    Komentáře
    Vložte svůj komentář Zavřít
    ★★★★★
    ★★★★★
    ★★★★★
    ★★★★★
    ★★★★★
    ★★★★★
    ★★★★★
    ★★★★★