Výsledek hledání pro výraz
E-mail info@espressoservis.cz  Telefon +420 723 375 670
Vyberte si kategorii
    Menu Zavřít
    Zpátky na všechny

    Milujete kávu s našlehaným mlékem?

    Milujete kávu s našlehaným mlékem?

    Pokud milujete kávu s našlehaným mlékem do hedvábné pěny, asi si rádi vychutnáte cappuccino, espresso macchiato, latté macchiato, café latté nebo flatwhite. Podívejme se na to, v čem se tyto nápoje liší a na jakou kávu v šálku se můžete těšit.

    Espresso macchiato

    Espresso macchiato, tedy „makjáto“, znamená skvrnitý, což tento nápoj zcela charakterizuje. Na povrchu mléčné pěny má totiž hnědé skvrny od kávy. Připravíte si jej snadno. Do šálku s espressem přidáte na povrch kávy mléčnou pěnu bez mléka. Kávu ocení milovníci hořkých druhů kávových zrn a hořké chuti arabiky. Mléčná pěna bez mléka totiž bravurně podtrhne hořkou chuť kávy.

    Cappuccino

    Cappuccino je jeden z nejoblíbenějších kávových nápojů. Objem nápoje by měl být 150 až 180 ml včetně espressa. Šálek na cappuccino s ristrettem či espressem zalijete až po okraj vyšlehaným mlékem s mikropěnou. Se správně napěněným mlékem s teplotou do 65 ºC nápoj lehce zesládne.

    Zapomeňte na mýty, že by cappuccino mělo mít bublinky na povrchu nebo tvrdou pěnu, přes kterou nepropadne cukr. Horké mléko se propojí s pěnou, která musí být lesklá, jemná a lahodná. Díky tomu na ní můžete kreslit obrázky. Na pravé cappuccino nepatří ani skořice, kakao ani perník. Doporučujeme lehce nakyslou kávu s tóny ořechů, která v kombinaci s nasládlým mlékem získá zajímavou chuť.

    Cafe latté

    K nápojům s větším objemem se řadí café latté a latté macchiato. Obsahují více mléka než je v cappuccinu. Na oba nápoje doporučujeme směs arabiky a robusty s výraznější chutí, která se v objemu mléka neztratí. Cafe latté se připravuje do šálku s objemem 250 ml a do připraveného espressa se nalije napěněné mléko.

    Latté macchiato

    Latté macchiato se připravuje do sklenice a má obrácený postup přípravy. Do zpěněného mléka se nalévá espresso. Pro vytvoření efektních vrstev nechte zpěněné mléko ve sklenici odstát, aby došlo k oddělení mléka od pěny. Pak nalijte espresso. Na povrchu pěny zůstane podle názvu skvrna po kávě.

    Flatwhite

    Flatwhite pochází z Austrálie, připravuje se do sklenice i do šálku a obsahuje více kávy a méně mléka. Dvojité espresso zalijte mléčnou mikropěnou až po okraj.

    Komentáře
    Vložte svůj komentář Zavřít
    ★★★★★
    ★★★★★
    ★★★★★
    ★★★★★
    ★★★★★
    ★★★★★
    ★★★★★
    ★★★★★