EspressoServis ART Zrnková čerstvě pražená káva
Prémiová kávová směs odrůd kávovníků Arabica 100% je ideální kávou pro přípravu espressa v automatických kávovarech. Káva byla zpracována systémem kontroly jakosti s maximálním důrazem kladeným na zachování čerstvosti, aroma a chuti. Arabika tvoří asi 70% světové produkce kávy a obecně se považuje za kvalitnější kávu s lepší chutí a originálními tóny oříšků, čokolády, květin, karamelu či ovoce.
Zrnková čerstvě pražená káva ART
Káva ART pochází ze směsí arabicových káv z Peru, Columbie, Brazílie, Indie, Kostariky a Keni. Její intenzivní jemná vůně a chuť zaručují, že si plnými doušky vychutnáte svůj oblíbený lahodný nápoj. Jedná se o 100% Arabiku s oříškovým nádechem. Tato krémová káva s intenzivním a kyselým základem vyniká jemnou ovocnou jiskřivostí, čokoládovou hořkostí, ale přesto je oblé chuti a libé vůně. Svou jakostí uspokojí i toho nejnáročnějšího milovníka kávy.
Unikátní vůně i chuť
Arabika je všeobecně považována za mnohem chutnější a je mezi milovníky kávy více oblíbená než Robusta. Je typická vyšší aciditou i chuťovou rozmanitostí, proto se v jednom šálku kvalitní Arabiky můžete setkat s chuťovými tóny oříšků, ovoce, květin, čokolády i karamelu. Její chuťové spektrum je díky tomu mnohem bohatší, lahodnější a jemnější. Arabika dominuje světové produkci a největší kávovou velmocí na světě je už tradičně Brazílie, kde je klima vhodné pro pěstování arabiky i robusty.
100 % Arabica v kávě ART
Klíčem k dobré pověsti vysoce kvalitní 100% Arabiky je především její bohatší chuť a šetrnější příprava. Oproti Robustě také Arabika obsahuje asi 2 až 3 krát méně kofeinu, což je pro mnoho lidí důležité, zejména pokud dbají na zdravý životní styl. Robusta přidávaná do kávových směsí zvyšuje množství kofeinu, zvýrazní chuť kávy a obohatí ji o jemnou cremu. Robusta je charakteristická svou hořkostí a někdy až zemitou či dřevitou chutí. Hořkost Robusty v espresso směsi dodá šálku kvalitního espressa ty pravé grády. Záleží na vás, zda hledáte kyselost či hořkou chuť.
Indie
Indická Káva Arabika, byla do Indie přivezena kolem roku 1670 z Jemenu. Zde se pěstuje káva s jemnou, aromatickou a lahodnou chutí, charakteristická svojí elegantní kyselostí a sladkostí. Svou charakteristickou chuť získává díky zvláštnímu způsobu zpracování a pražení zrn tzv. monzunováním. Působení vlhkého vzduchu monzunového větru změní její barvu i chuť. Podle odborníků na kávu díky tomu v sobě nese vůni květin i lesa.
Kostarika
Káva v Kostarice roste zejména v okolí hlavního města San José a v regionech Tarrazu, Herediá, Tres Rios a Volcan Poas. Z této malé středoamerické země pochází káva proslulá svojí vysokou kvalitou. To dokládá i fakt, že se na Kostarice pěstuje pouze prvotřídní odrůdy Arabiky, nekvalitní káva se nevyváží a prodává se pouze na domácím trhu! Kostarická káva má jemnou a přitom bohatou, plnou a ušlechtilou chuť. Tato kvalitní káva zaručuje až kořeněnou vůni.
Keňa
Káva se v Keni pěstuje na malých farmách. Pěstitelé Keňské kávy jsou za kvalitní zrna odměněni vysokou cenou. Region, kde se káva pěstuje, sahá jižně od 5000 metrů vysoké hory Keňa až k hlavnímu městu Nairobi. Káva se vyznačuje přirozenou vinnou kyselostí a příchutí černého rybízu. Jedinečné aroma z ní dělá jednu z nejlepších káv světa s příjemnou vůní a plnou ovocně-čokoládovou chutí.
Peru
Pro svůj jemný charakter se káva z Peru často používá do espresso směsí. Dobrou kávu můžeme najít vysoko v Andách. Kávovníky se pěstují bez chemických ošetření a jiných syntetických hnojiv. Peruánská káva se zpracovává mokrým procesem a má velmi jemnou, nasládlou, ale vyváženou chuť téměř bez kyselosti doplněnou příjemnou vůní s tóny vanilky či oříšků. Je velmi chutná s mlékem, a právě proto ji mají v oblibě milovníci cappuccina a kávy latte.
Kolumbie
V Kolumbii vládne rozmanité mikroklima. Díky tomu zde kávové boby dozrávají v různých obdobích a jejich sběr probíhá po celý rok. Pěstuje se zde zejména arabský kávovník. Zrna jsou díky dostatku vodních zdrojů zpracována mokrou metodou. Kolumbijská káva, má obecně jedno z nejsilnějších aroma na kávovém trhu. Její chuť je bohatá, mírně nakyslá, má smetanový nádech a ovocnou vůni.
Brazílie
Brazílie je právem považovaná za nejlepší kávovou oblast díky velkému plantážnímu pěstitelství. Díky tomu, že Brazílie leží na třech klimatických pásmech (rovníkové, subtropické a mírné) má velmi vhodné podmínky pro pěstování kávovníků druhu Arabika. Odrůdy tamější zrnkové kávy mají povětšinou jemnou chuť a nabízí velmi různorodé variace.
Sáček je opatřen aromaventilem, pro perfektní uchování zrnkové kávy.