Zrnková čerstvě pražená káva EspressoServis BOSS
Vychutnejte si šálek naší vlastní kávy EspressoServis BOSS plnými doušky. Silná a vždy čerstvě pražená káva je ta pravá pro každodenní povzbuzení. Káva Boss má jemnou, lahodnou a neštiplavou chuť s výrazným aroma, čokoládovou barvou a bohatou krémovou pěnou. Směs se skládá z vybraných zrn 80% podílu Arabiky a 20% Robusty původem z Peru, Columbie, Brazílie, Indie, Kostariky či Keni. Čerstvě pražená kávová zrna jsou vhodná pro přípravu kávy v automatických kávovarech.
Zrnková čerstvě pražená káva EspressoServis
EspressoServis nabízí široký výběr vysoce kvalitních káv dovezených z celého světa v surovém stavu, které se praží a balí v České republice. V naší nabídce najdete unikátní druhy kávy Arabika a Robusta v podobě různě poměrově složených směsí. Nabízíme vám tak nespočet kombinací a chutí kávy. Díky široké nabídce káv si u nás vyberete tu nejlepší a my se postaráme, aby se k vám káva dostala včas a čerstvá. Káva je pražená každých 7 dní a tím pro vás zajišťujeme její stálou čerstvost.
Proč vsadit na čerstvě praženou kávu
Na našem trhu je více než 95 % prodávané kávy zvětralé. Ani zrnková, nepomletá káva vám tak nezaručuje čerstvou kávu. Zrnková káva dosahuje svého vrcholu v prvním týdnu po upražení a měla by se začít pít nejdříve po 2 až 3 dnech od upražení, kdy dojde k ustálení chemických reakcí. Už na konci druhého týdne začíná káva stárnout a zvětrávat. Díky oxidací tuků může postupně dojít k následnému žluknutí. Po dvou dalších týdnech zvětrávání akceleruje. Po 4 až 6 týdnech se bez ohledu na to jaké kvality zrna káva původně byla, snižuje její kvalita do třídy C a níže.
Čerstvě pražená kávová zrna
Díky vysoce kvalitní čerstvé kávě uspokojíme chutě milovníků espressa, nespressa, turecké kávy i jiných kávových nápojů. Naše značkové kávy rozehrají kávovou symfonii pro vaše chuťové buňky. Díky naší kvalitní kávě si můžete doplnit zásoby ve své restauraci, kavárně i domácnosti. Široký výběr té nejkvalitnější a vždy čerstvě pražené kávy, smíchané a balené v České republice dle originálních receptur s důrazem kladeným na vyváženou chuť a silné aroma je zárukou vaší spokojenosti.
Indie
Indická Káva Arabika, byla do Indie přivezena kolem roku 1670 z Jemenu. Zde se pěstuje káva s jemnou, aromatickou a lahodnou chutí, charakteristická svojí elegantní kyselostí a sladkostí. Svou charakteristickou chuť získává díky zvláštnímu způsobu zpracování a pražení zrn tzv. monzunováním. Působení vlhkého vzduchu monzunového větru změní její barvu i chuť. Podle odborníků na kávu díky tomu v sobě nese vůni květin i lesa.
Kostarika
Káva v Kostarice roste zejména v okolí hlavního města San José a v regionech Tarrazu, Herediá, Tres Rios a Volcan Poas. Z této malé středoamerické země pochází káva proslulá svojí vysokou kvalitou. To dokládá i fakt, že se na Kostarice pěstuje pouze prvotřídní odrůdy Arabiky, nekvalitní káva se nevyváží a prodává se pouze na domácím trhu! Kostarická káva má jemnou a přitom bohatou, plnou a ušlechtilou chuť. Tato kvalitní káva zaručuje až kořeněnou vůni.
Keňa
Káva se v Keni pěstuje na malých farmách. Pěstitelé Keňské kávy jsou za kvalitní zrna odměněni vysokou cenou. Region, kde se káva pěstuje, sahá jižně od 5000 metrů vysoké hory Keňa až k hlavnímu městu Nairobi. Káva se vyznačuje přirozenou vinnou kyselostí a příchutí černého rybízu. Jedinečné aroma z ní dělá jednu z nejlepších káv světa s příjemnou vůní a plnou ovocně-čokoládovou chutí.
Peru
Pro svůj jemný charakter se káva z Peru často používá do espresso směsí. Dobrou kávu můžeme najít vysoko v Andách. Kávovníky se pěstují bez chemických ošetření a jiných syntetických hnojiv. Peruánská káva se zpracovává mokrým procesem a má velmi jemnou, nasládlou, ale vyváženou chuť téměř bez kyselosti doplněnou příjemnou vůní s tóny vanilky či oříšků. Je velmi chutná s mlékem, a právě proto ji mají v oblibě milovníci cappuccina a kávy latte.
Kolumbie
V Kolumbii vládne rozmanité mikroklima. Díky tomu zde kávové boby dozrávají v různých obdobích a jejich sběr probíhá po celý rok. Pěstuje se zde zejména arabský kávovník. Zrna jsou díky dostatku vodních zdrojů zpracována mokrou metodou. Kolumbijská káva, má obecně jedno z nejsilnějších aroma na kávovém trhu. Její chuť je bohatá, mírně nakyslá, má smetanový nádech a ovocnou vůni.
Brazílie
Brazílie je právem považovaná za nejlepší kávovou oblast díky velkému plantážnímu pěstitelství. Díky tomu, že Brazílie leží na třech klimatických pásmech (rovníkové, subtropické a mírné) má velmi vhodné podmínky pro pěstování kávovníků druhu Arabika. Odrůdy tamější zrnkové kávy mají povětšinou jemnou chuť a nabízí velmi různorodé variace.
Sáček je opatřen aromaventilem, pro perfektní uchování zrnkové kávy.