Costarická káva je známa svou vysokou kvalitou - většina exportované kávy je SHB (Strictly Hard Bean - “velmi tvrdého zrna”), drobní farmáři jejímu zpracování věnují zvláštní péči. V Costa Rice se smí pěstovat pouze arabicy, které jsou zpracovávány mokrým způsobem, z toho důvodu země neexportuje nekvalitní kávu.
Má příjemnou sladko-kyselou, výraznou, plnou chuť a jemné, kořeněné aroma.
Ve světě si ji cení jako jedné z nejlepších káv. Na jih od města San José se rozprostírá Tarrazu, nejproslulejší oblast pěstování kávovníků v zemi.
Pro jemnost ji doporučujeme dámám a pro naprostou vyváženost těm, kdo s kvalitní kávou začínají. Jemnou chutí kávy, které dává sílu tropické slunce a vody Pacifiku, se ale může nechat svést kdokoliv.
Sáček je opatřen aromaventilem, pro perfektní uchování kávy.